wie艣niara z miasta
Jedzenie,  Samowystarczalno艣膰

Pierwszy chleb na zakwasie wg przepisu Eli

Fakty:

  • chleb wyr贸s艂 i jest jadalny 馃槈
  • jak dla mnie troch臋 zbyt s艂ony
  • nie u偶y艂am foremki, a to by艂 m贸j b艂膮d, bo ci臋偶ko by艂o go uformowa膰 (by艂 bardziej lej膮cy)
  • ma super chrupi膮c膮 sk贸rk臋
  • jego powstanie wi膮偶e si臋 z d艂ugim czasem, bo na kilka godzin trzeba go zostawi膰 przed pieczeniem
  • b臋d臋 robi膰 jeszcze raz na kolejnym zakwasie, nie poddaj臋 si臋. 馃檪
Chleb na zakwasie. Z g贸ry nie wida膰 jaki jest p艂aski. 馃榾

Przepis Eli jest bardzo czytelny i mimo wszystko prosty, ale musz臋 spr贸bowa膰 jeszcze raz. KLIKNIJ, 偶eby zobaczy膰 przepis.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *